Descobreix

Oleoturisme

Rontonar Aceites

Comunitat Valenciana

Soc Miguel Ángel Garcia, agricultor. Jo soc Rontonar Aceites! El meu món gira al voltant de Benifallim, un poble xicotet de l'interior de la província d'Alacant. Està situat a les faldes de la Serra del Rontonar i té l'encant de la història inamovible en cadascun dels seus bancals.

Cuide amb molta atenció les oliveres de la meua família, que han passat de generació a generació, recuperant terrenys abandonats. Lluite per una agricultura basada en el respecte a la Terra i, seguint amb la saviesa heretada dels meus majors, conree varietats autòctones.

Les oliveres estan en xicotetes parcel·les abancalades en terreny muntanyós, a una alçada d'entre 680 i 900 metres. Conreem els bancals sense productes químics de síntesi. Em preocupa el medi ambient i l'herència que deixarem a les generacions futures, per això em sembla molt important la formació que aplique en la meua tasca diària.

L'oliva s'ha recol·lectat en preverol, en el moment òptim per a conservar al màxim les propietats.  La molta ha sigut en fred.

He elaborat un oli d'oliva verge extra amb tres varietats:  

  • Blanqueta: És originària de Muro d'Alcoi, localitat de la comarca del Comtat, Alacant. És també coneguda amb els noms de Blanca o Blancaleta, denominació que fa referència al color blanquinós del fruit durant el verol. Oli daurat verdós, suau, amb un lleuger final amarg i picant, agradable.
  • Alfafarenca: És originària d'Alfafara, localitat de la comarca del Comtat, Alacant. Oli daurat més intens i amb aroma i sabor delicats. Picor intensa.
  • Mançanella: És originària de l'Orxa, és la més estesa per la Comunitat Valenciana. Oli de color daurat, amarg, picant i molt equilibrat. Extraordinàriament aromàtic.

Promoc l'oleoturisme a la muntanya d'Alacant, amb la finalitat de donar a conèixer l'agricultura i l'oli de les varietats autòctones de la província.

Més informació

Rontonar Aceites

Obri la ubicació
Telèfon
+ 34 671 877 294
Adreça

C/ Relleu, 13, 03816 Benifallim, Alicante.