Blog

Manzana Esperiega

VII Festa de la Poma Esperiega

Cada província, cada comarca i cada municipi de la Comunitat Valenciana desborda d’essència mediterrània que es pot experimentar a través dels cinc sentits. Practicar agroturisme és conéixer els productes, degustar sabors únics i sentir les tradicions que acompanyen cada estació de l’any. A la tardor, són nombroses les mostres de productes artesans que tenen lloc a l’interior de les tres províncies; productes únics i autòctons característics dels municipis que els van veure nàixer.

És el cas d’Ademús: sabíeu que té una varietat de poma autòctona? És la poma esperiega, també coneguda com “poma gelada”. Té este nom perquè és tan dolça que el sucre que conté es cristal·litza i sembla gel. Es cull d’octubre a novembre, i és en este mes quan s’hi celebra la Festa de la Poma Esperiega.

Poma Helada

Este any, per setena vegada consecutiva, mercadets de productes artesans i de Km 0 omplin els carrers d’aroma a poma, un tren turístic recorre els punts més visitats, la música ompli els carrers, activitats per a tota la família tenen lloc en diferents punts i els paladars disfruten dels sabors de la tardor.

Mercadillo

A més, podreu participar en el conegut “Trago y Cata”, 10 degustacions de tapes, una paleta de fusta amb gravat commemoratiu i un got biodegradable.

Un cap de setmana perfecte per a degustar i conéixer una gran varietat de productes locals, de temporada i de proximitat mentre descobreixes la localitat d’Ademús amb els 5 sentits. 

Ruta de la Tapa

Trago y cata

Cartel

 

Flyer