Blog

Oliveres mil.lenàries del Maestrat

TRADUCTORS DE PAISATGES: LES OLIVERES MIL·LENÀRIES AMB ITINERANTUR

Amb Itinerantur hem aprés a interpretar el paisatge, a veure’l a través dels ulls d’algú local. Canet lo Roig és el municipi amb més oliveres mil·lenàries de la Comunitat Valenciana, n’hi ha moltes més que persones! En la nostra primera visita, Ricardo i Inés van aconseguir que ens enamoràrem, són capaços de transmetre eixa passió que fa que tingues ganes de repetir.

Des d’Itinerantur, ens conten com van arribar totes eixes oliveres mil·lenàries, quines històries han viscut, quines curiositats naturals tenen, per què són tan importants per a la zona i per als seus habitants. Un excel·lent equip de professionals que realitzen tot tipus d’activitats relacionades, principalment, amb la naturalesa i el medi ambient. Recomanem fer la ruta de les Oliveres Mil·lenàries amb degustació!

cata de aceites

    

La ruta s’estén al llarg del matí i es pot adaptar a tots els públics. Nosaltres, com que anàvem amb els més menuts de la casa, només vam caminar 4 quilòmetres, però en eixe recorregut vam veure unes oliveres que ens van deixar sense respiració. A més, ens van oferir un esmorzar de productes locals molt bo.

Més tard, abans de la degustació, ens vam apropar a veure l’exemplar de la pel·lícula El olivo, de Icíar Bollaín... Sense paraules!  I, després, provar l’oli és una cosa única. Millor dir, no és oli, és suc d’oliva. Tal com ens va dir Hilario (l’home de la cooperativa que ens va fer la degustació): Oli és el que posem al cotxe!

Ens han contat moltes històries i dades curioses que no es troben a internet. La combinació de totes estes activitats ens ha aportat una experiència única de la qual hem aprés molt, una experiència d’eixes que no es paguen amb diners, ens ha ensenyat zones de Castelló molt boniques que desconeixíem i, sobre tot, ens ha deixat la sensació que realment ha pagat la pena viure eixos moments. 

ruta olivos milenarios

Itinerantur és realment molt més que senderisme, és l’experiència de buscar, descobrir i disfrutar d’allò trobat. Castelló com mai l’havíem vist. Meravellosos intèrprets del paisatge! 

Enllaç al vídeo de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gk3Ly9LRZ5A